Logo:

Legal Counsel

Fachkraft

Startdatum: ab sofort Job-Nr.: 114399
 • Schenker Logistics Nederland B.V.
 • Recht
 • Vollzeit (Dauer: Unbefristet)
 • Rotterdam

DB Schenker is de toonaangevende dienstverlener in wereldwijde logistiek - wij ondersteunen industrie en handel in de mondiale uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management. 

De afdeling Legal & Insurance draagt zorg voor een éénduidige en gecoördineerde behandeling van alle juridisch gerelateerde kwesties voor cluster Benelux. Wij zorgen voor de juridische beoordeling van contracten met betrekking tot aansprakelijkheid, risico's en verzekeringen en nemen de passende maatregelen of bieden alternatieve contractuele oplossingen om de positie van Schenker te waarborgen. Wij vertegenwoordigen Schenker Benelux tegenover rechtbanken, autoriteiten en derde partijen, en ondersteunen de organisatie in de dagelijkse praktijk. Een veelzijdige en uitdagende baan in een internationale omgeving.

Ter versterking van ons Legal & Insurance team zijn wij op zoek naar een Legal Counsel. Als bedrijfsjurist maak je deel uit van het Benelux legal team van DB Schenker en rapporteer je aan de Legal & Insurance Manager Benelux. 

Jouw takenpakket
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en beoordelen van diverse contracten (waaronder klantcontracten, huurovereenkomsten en inkoopcontracten) en algemene voorwaarden op het gebied van transport en logistiek in verband met juistheid, risico en impact voor de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het onderhandelen met in- en externe partijen over aanpassingen van de contracten.
 • Je verstrekt juridisch en verzekeringstechnisch advies aan de diverse Business Units (Land, Air, Ocean, Fairs en Contract Logistiek) op alle rechtsgebieden binnen de logistieke dienstverlening zoals transport-,  huur-, koop-, ondernemings-, en handelsrecht.
 • Je beoordeelt zaken op juridische haalbaarheid en brengt advies uit aan de Management Board ten aanzien van uiteenlopende (complexe) juridische vraagstukken binnen de organisatie, bijvoorbeeld in verband met Corporate Governance en Corporate Restructuring. 
 • Je ondersteunt andere corporate afdelingen zoals Finance, Accounting, Compliance, Human Resources, Customs en Claims bij het volgen van wet- en regelgeving.  
 • Je adviseert interne en externe klanten over de aansprakelijkheid binnen de logistieke sector en het verzekeringstechnisch afdekken daarvan, al dan niet in samenwerking met het hoofdkantoor.
 • Je richt je op het vergroten van juridische kennis binnen het bedrijf. 
 • Je bent het aanspreekpunt voor alle communicatie inzake juridische geschillen (contacten met gerechtsdeurwaarders, advocatenkantoren, etc.). voert en/of coördineert gerechtelijke procedures en stelt indien nodig advocaten aan.
 • Je krijgt veel vrijheid bij de invulling van je rol, maar werkt in nauw overleg met de Legal & Insurance Manager Benelux. 

Jouw profiel
Als Legal Counsel fungeer jij niet enkel een poortwachter, maar stel jij je op als betrouwbare business partner voor alle betrokken stakeholders waarbij de juridische grenzen worden aangegeven maar het commerciële belang niet uit het oog wordt verloren. Jij krijgt energie van uiteenlopende juridische en verzekering gerelateerde kwesties, en bijt je vast in nieuwe wetgeving en onderwerpen waarin de Management Board geadviseerd dient te worden bij het maken van strategische beslissingen. Je vindt het leuk om internationale contacten te onderhouden en te zoeken naar innovatieve oplossingen. Verder vragen wij het volgende:  
 • Je behaalde een (Master) diploma in Rechtsgeleerdheid, bij voorkeur met specialisatie op transportrecht of handelsrecht. 
 • Je hebt kennis op het gebied van Data Protection, Corporate Restructuring en Corporate Governance.
 • Je bent bekend met de verzekeringsbranche en bent bij voorkeur in het bezit van een diploma Wft basis + schade zakelijk.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring als bedrijfsjurist en/of advocaat en beschikt over een gedegen kennis van het (internationaal) transport- en verzekeringsrecht. 
 • Je hebt ervaring in het opstellen, beoordelen en onderhandelen van diverse logistieke contracten, het implementeren van een compliance programma binnen een organisatie en het ondersteunen bij ‘closing’ van commerciële transacties. 
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits. 
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je kan zowel autonoom werken als samenwerken binnen een team. 
 • Je bent klantgericht, creatief, pragmatisch, punctueel, diplomatisch en innovatief. 
 • Je bent flexibel en bereid om te werken vanuit onze kantoren in België en Nederland. 

Wat wij bieden
Met een jaaromzet van 20.4 miljard euro, een 66 000 werknemers en ongeveer 2,000 kantoren wereldwijd in bijna 140 landen , behoort DB Schenker tot de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde logistieke dienstverlening. DB Schenker biedt zowel activiteiten op het gebied van landtransport, lucht- en zeevracht alsook uitgebreide logistieke oplossingen en wereldwijd supply chain management onder eigen regie. 

Wij bieden jou een uitdagende carrière met internationale contacten bij een wereldspeler in de logistieke sector. 
Als één van de drie juristen binnen het Benelux Legal & Insurance team, krijg je veel autonomie en verantwoordelijkheid in je functie. Wel vinden wij het belangrijk dat onze bedrijfsjuristen elkaar kunnen ondersteunen en kunnen fungeren als sparringpartner waar nodig. 
Schenker Benelux garandeert jou een dynamische werkomgeving, een collegiale werksfeer en concrete doorgroeimogelijkheden. Daarbovenop bieden wij jou een aantrekkelijk salaris aangevuld met diverse voordelige arbeidsvoorwaarden. Standplaats is te bespreken.

Interesse?

Aarzel niet en reageer snel!

Bedankt om je CV en motivatiebrief in het Engels te bezorgen.

Voor meer informatie kan je ons steeds contacteren via +31(0) 426 5447

Je kandidatuur wordt snel en discreet behandeld.

Deine Bewerbung

Jetzt ganz einfach online den Bewerbungsprozess starten.

Jetzt bewerben